Embla vid en restaurangbrygga på Turkiets västkust
Vår segling 2014

Vi lämnade Mersin den 22 maj och följde turkiska kusten till Marmaris där vi stannade en vecka. Vi stannade också några extradagar vid två restaurangbryggor för att säga farväl till vänner som alltid tagit så väl hand om oss. Tyvärr saknades vind nästan hela vägen. Bara en seglingsdag på två veckor.

Genom Egeiska havet och Grekland blev vindarna bättre (som väntat). Midsommar firade vi på Korfu tillsammans med barn och barbarn.

Efter att vi lämnat Grekland tog vi det lugnt, sommarvärmen hade kommit och vi hade ingen mer tid att passa. Det blev veckolånga stopp på Italiens fastland, Sicilien och Sardinien så vi hann också se lite av inlandet.

När vi kom till Sardinien började vi aktivt att leta vinterhamn som till slut ledde oss till Saint Mandrier utanför Toulon.

Grekland
Naousa på ön Paros är en av många små mysiga hamnar i Egeiska havet. Tyvärr hann vi bara besöka några få Den här gången gick vi genom Korinthkanalen, en sevärdhet Vi ankrade bakom en öde ö i Egeiska havet men en kyrka fanns förstås
Sicilien
Syrakusa är en fascinerande stad vid en skyddad ankringsvik. Vi låg omkring 30 båtar på redden Firandet av Santa Maria i Marina di Ragusa innehöll en båtprocession med helgonet på en fiskebåt, avlastning med mobilkran, gatuprocession och ett jättelikt fyrverkeri Natthamn bakom Isla de Cabo Passero på Siciliens sydöstra hörn. Utanför ägde två stora sjöslag rum 1718 och 1940, båda med brittiskt framgångsrikt deltagande
Sardinien
Bussutflykt till Arzachena med våra tillfälliga gastar. Kyrkan hade som sig bör en dominerande plats i staden När vi passerade Sardiniens nordöstra hörn hamnade vi mitt i ett maxibåtsrally "Maxi Yacht Rolex Cup" I Olbia fanns en stadskaj där man kunde ligga gratis. En morgon blev det högjudd kamp om en ledig plats.

Senast ändrad: 2014-09-13